Балетна формация „Търговище” участва във финалите на световното първенство по танци

11:07, 06 юли 15 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Балетна формация „Търговище” участва във финалите на Dance World Cup, които се състояха в румънската столица Букурещ. През тази година формацията за първи път участва с групови изпълнения и се представи на високо ниво при много голяма конкуренция. Съставът спечели 14-то мястов категорията за национални и фолклорни танци, 15-то място в класически балет, а Марчела- Василена Димитрова спечели 6-то място при соловите изпълнения на модерни танци. По време на престоя си в Букурещ, Марчела-Василена посети и 2 мастъркласа, проведени в рамките на световното първенство, където бе забелязана и оценена добрата й подготовка.

Над 18 000 танцуващи деца и младежи от 38 държави взеха участие в Световната купа. Те бяха оценявани от 10-членно жури – специалисти от различни страни.

Състава на Младежкия дом, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, е на най-престижното състезание за трети пореден път. През 2013г. в Брайтън, Англия, Фернандо Леон Васев бе класиран девети, а през 2014г., в Португалия, Фернандо стана световен шампион със златен медал в своята възрастова група, а Марчела-Василена Димитрова стана 8-ма в същия клас, в който се състезава и сега.

Творческият сезон за балетната формация завърши, но за някои от най-активните момичета продължава с участие в Международна танцова академия – Варна, с президент доц. Калина Богоева, информираха от Младежкия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама