120 години от кончината на Стефан Стамболов отбеляза В. Търново

11:13, 06 юли 15 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ритуалът по отбелязването на 120 години от смъртта на политика и общественик Стефан Стамболов и 20 години от откриването на паметника му във Велико Търново се състоя в 10.00 часа пред монумента на държавника.

Изпълнено бе стихотворението на Стефан Стамболов „Бащин съвет”. Встъпителни думи произнесе Румен Петров – председател на Общинския комитет „Васил Левски". Слово, посветено на живота и делото на Стефан Стамболов  прозвуча от  проф. Димитър Иванов - председател на Управителния съвет на Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов”.

Слово за видния търновец и държавник Стефан Стамболов  бе произнесено и от инж. Даниел Панов – кмет на община Велико Търново. След това  бе отслужена заупокойна молитва от Негово Високо Преосвещенство Великотърновски Митрополит Григорий. Веднага след това започна ритуала по поднасяне венци и цветя на паметника на Стефан Стамболов.

В11.30 ч. в Регионалния исторически музей се проведе кръгла маса, посветена на живота, делото и приноса на Стефан Стамболов. Организатори са Община Велико Търново, Национален военен университет „Васил Левски” и Общински комитет „Васил Левски”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама