Заплатите на чиновниците няма да бъдат вдигани през 2016 г.

11:32, 06 юли 15 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заплатите на чиновниците през 2016 г. ще бъдат замразени. Това е записано в указанията на финансовото министерство, които бяха разпратени към бюджетните организации, съобщава „Стандарт“.

Все пак има шанс за увеличение на заплатите, но това ще стане, само ако съответните министри оптимизират персонала си. В някои от ведомствата вече все по-усилено се говори за съкращения. На места те дори са в действие.

Разходите за издръжка на администрацията през 2016 г. ще се свият с близо 50 млн. лв. до 4,69 млрд. лв. В тази сума обаче не са включени заплатите и осигуровките.

В бюджет 2016 е поставен таван от 247 млн. лв. разходи на министерството на земеделието, при 227 млн. лв. за тази година. Разходите на министерствата на образованието и на отбраната за следващата година се запазват съответно на 417 млн. лв., и на 954 млн. лв., колкото са и за 2015 г.

С бюджета за 2016 г. се цели запазването на финансовата дисциплина, става ясно от инструкциите на министерството. Изрично е съобщено, че общините не трябва да планират разходи, срещу които нямат обезпечени очаквани постъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама