Откриват "Колодрума" на 30 август

11:56, 06 юли 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 август е най-вероятната дата за откриване на на новата спортна зала на Пловдив – "Колодрума", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg. Това ще се случи по време на втория етап от Колоездачната обиколка на България, който ще премине през Града под тепетата. 

Иван Тотев разказа, че след като състезателите финишират на паркинга пред залата, то ще последва награждаването им и демонстративна обиколка на пистата.

"Желаем откриването да стане по време на колоездачно състезание, тъй като това е в духа на залата", коментира Тотев.

Градоначалникът поясни, че в момента се подготвя приемането на Акт 15, което трябва да се случи до края на тази седмица. До около десетина дни пък ще бъдат подадени документите за Акт 16.

На общинска сесия през август ще бъдат обсъдени и приети цените на наемите в новата зала. Още отсега обаче е ясно, че наемът на цялата зала ще е 9 хиляди лева. За сравнение Тотев посочи, че този на зала "Арена Армеец" е 15 хиляди лева.

Предстои да бъдат обсъдени цените за помещенията и местата за паркиране, а самите паркоместа ще могат да бъдат използвани от живущите в района, възможно е да им бъде предложен и абонамент за тях.

"Идеята е залата да бъде използвана за максимален брой събития от различно естество. Първият концерт вече е насрочен, планирани са и два коледни концерта", разказа Тотев. По думите му залата е с най-добрата акустика в България. 

Той потвърди също, че ще се организира конкурс за името на залата, но от Община Пловдив ще го обявят едва след приемане на Акт 16.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама