Старозагорските данъчни звънят на 270 фирми за неплатени данъци

12:09, 06 юли 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Над 270 юридически лица, които са пропуснали да платят деклариран данък добавена стойност в срок, ще получат обаждане от служители на Националната агенцият за приходите (НАП) в следващите дни”, съобщиха от Старозагорския офис на Агенцията.

Инспекторите ще им обяснят възможностите за плащане и рисковете при неизпълнение на задълженията, включително възможността имуществото на дружеството да бъде изнесено на публична продан.

Данъчните припомнят, че законът допуска по изключение и плащане на части при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в НАП, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки задължение заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи суми към бюджета. От юридическите лица, закъснели с плащането, се очаква да покрият задълженията си или да ги внесат по изготвен погасителен план.

Резултатите от изминали кампании са доказали, че телефонният контакт и личните срещи са ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета. Данните сочат, че след телефонен разговор с данъчни служители, над 80% от длъжниците  покриват задълженията си в срок.

           

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама