Патриотите с ясен кандидат за кмет на Русе, представят го до края на месеца

12:09, 06 юли 15 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не мисля, че някой от вас ще бъде изненадан за кандидатурата, която ще представим. Всички знаете, кой е единственият кандидат, който може да спечели изборите в Русе, като опонент на ГЕРБ". Това заяви днес областният координатор на ВМРО и общински съветник в Русе Галин Григоров в отговор на журналистически въпрос за кандидатът за кмет на "Патриотичния фронт" на местния вот тази есен.

Въпреки че към момента най-спряганото име е на народния представител от "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов, който именно на предходните местни избори стигна до балотаж с настоящия кмет Пламен Стоилов от ГЕРБ, Григоров отказа да го назове.

Уточнено бе, че все още се водят конкретни разговори за разширяване на формата "Патриотичен фронт" с партии и организации от "демократичната част на политическия спектър" за по-широка подкрепа на евентуална кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници.

"До края на месеца официално ще бъде представена кандидатурата за кмет и листата, която е почти готова, но все още не е подредена", уточни самият Веселинов.

Той коментира и основните теми за "Патриотичен фронт", като например интензивните консултации с правителството.

"Мога да кажа с удовлетворение, че променихме посоката на властта по определени приоритети", коментира Веселинов.

Той даде пример с Гърмен, където вече има график за събаряне на незаконните постройки в ромското гето.

Друга важна тема е незаконната миграция. В рамките на юни е ремонтирана старата ограда по южната граница и скоро се очаква първи копки за строеж на нови участъци. До края на годината се очаква да са завършени още 60 км - 20 км в област Хасково, 11 км в област Ямбол и 29 км в област Бургас. Предстои да бъде отправено и питане до министъра на вътрешните работи относно по-строгия контрол на имигрантите, които влизат в ТИР-овете, разрязвайки брезента.

Усилията на правителството да се справи с незаконната сеч пък бяха определени от Веселинов като отлични.

Той добави, че има уверение на ГЕРБ и "Реформаторски блок" за внасяне на предложение за активна регистрация за изборите, като противодействие на т.нар. "етнически вот", както и за двойно завишение на наказания за купуване и продаване на гласове.

Към момента от "Патриотичен фронт" не са доволни от резултатите от борбата с битовата престъпност. Има договорка обаче за конкретни действия в тази посока с министър-председателя - за назначаване на още поне 1 000 полицаи в структурата на "Охранителна полиция" и още около 1 000 бивши военни и полицаи, които да помагат с охраната в такива рискови райони.

Веселинов коментира, че цената на тока категорично не трябва да се повишава и ако се наложи след изтичането на едномесечния период на замразяване, ще се поискат още три месеца, за да се направи по-пълен анализ за конкретни мерки за подобряване на ситуацията в сектора.

Той добави, че ще настоява и за прекратяване на договорите на двете т. нар. американски Марици, като изрази доволство и от извършваните ревизии във ВЕИ-сектора.

По отношение на пенсионните реформи, бе изразена категорична позиция, че "Патриотичен фронт" е против повишаването на възраст и стаж за пенсиониране.

"Ние имахме предложение едно увеличение на пенсионната възраст да е обвързано с възрастта на преживяемост. Знаете, че сме с най-ниска продължителност на живота в ЕС - за мъжете е под 71 г. Така ако вдигнем на 65 г. възрастта на пенсиониране, не звучи мотивиращо цял живот да внасяш в социалната система, за да се осигуряваш за 5-6 години с пенсия", каза по този повод Веселинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама