Спипаха ало-измамник, действал в Червен бряг

12:14, 06 юли 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ало-измамник, действал в Червен бряг, е бил спипан в събота. Същия ден около 13:35 часа чрез тел. 112 в РУ на МВР-Червен бряг е получен сигнал от 83-годишна жителка на града, че на домашен телефон й се е обадил непознат, представил се като нейн внук - Станислав, който пътува за град Луковит, за да закупи четири климатика, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

Мъжът казал, че е запазил климатици, но до един час трябвало да се плати капаро, в противен случай те щели да бъдат върнати в Германия. Поискал 200 лева.

В 10:45 часа 83-годишната е получила обаждане от лице, представило се с името Кръстев, който й казал, че праща момче от магазина да вземе парите. 

В 14:30 часа отново чрез тел. 112 в РУ на МВР-Червен бряг е получен сигнал от друга жителка на Червен бряг – 88-годишна. Жената обяснила, че е получила обаждане на домашен телефон и измамници са се опитали да й продадат климатици и има среща за предаването на сумата от 1000 лв. На място са изпратени два екипа полицейски служители, които задържат в дома на жената 32-годишен от село Рупци.

Мъжът е привлечен и разпитан в присъствието на назначен служебен защитник в качеството на обвиняем пред районен съдия от РС – Червен бряг. Той доброволно е предал сумата от 200 лв., за която е признал, че е получил от 83-годишната жена. Уведомен е районен прокурор. По случая е образувано бързо полицейско производство. Работата се продължава от разследващ полицай.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама