Реформаторският блок издига Георги Русев за кмет на Генерал Тошево

12:29, 06 юли 15 / Политика 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подкрепата на четири от партиите в Реформаторския блок за кандидатурата на бившия председател на Общинския съвет Георги Русев за кмет на Община Генерал Тошево бе обявена на пресконференция в Добрич от  съпредседателя на парламентарната група на Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев. Той очаква до ден-два всички партии в блока да го подкрепят и да участват в местните избори в добруджанския град с обща листа. „Това прави Добричка област в известен смисъл лидер в съревнованието къде най-бързо ще стигнем до общи, и то силни кандидатури“, подчерта Кънев.

Георги Русев е роден  през 1963 г. в гр. Ген. Тошево. Завършил е Аграрния университет в Пловдив, по професия е агроном. Работил е в областна дирекция „Земеделие“, бил е директор на ДФ „Земеделие“ в Добрич, бил е председател на Общинския съвет в Ген. Тошево, зам.-кмет на Община Ген. Тошево. В момента се занимава със земеделие. Семеен, с едно дете и едно внуче.

Самият той припомни, че от 1999 г. е бил член на СДС. През 2007 г. е поканен от ДПС да води листата за общински съветници, след което е избран за председател на Общинския съвет. Заяви, че в момента няма ангажименти към която и да било политическа сила. „Дясномислещ човек съм. Реформаторският блок е най-близък до това, което мисля аз“, заяви Русев. Счита, че кандидатът на БСП ще бъде главният му опонент за кметското място в Генерал Тошево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама