Москов намекна, че общинските болници могат да станат държавни, ако не се финансират

12:49, 06 юли 15 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините като собственици започват да отговарят за своята собственост. Безкрайно удобно е да се говори за това, че държавата трябва да прави това нещо, но ако държавата трябва да го прави, тогава трябва да има и право на собствеността и начини на управление. Това каза здравният министър Петър Москов във Варна, предаде репортер на Topnovini.bg.

По повод предстоящите местни избори, Москов отправи предизвикателство към кметовете.

"Ето ви прекрасна възможност - кметът на всяко едно малко населено място, което иска да поддържа общинска болница, да не говори само за канала, водата, пристройката, за новите си автомобили, например, ами да каже- ние, като политическа сила, като кандидат за кмет понеже съм много ербап, искам общинската болница да съществува. За тази цел трябва да има финансиране от бюджета на общината", каза той.

Петър Москов обясни още, че отчитането на дейността на болниците е ясно свързано с бюджетните параметри и нуждата от контрола им. Той изрази надежда, че решенията на Надзорния съвет на здравната каса ще бъдат ясно ориентирани към големите структуроопределящи, областни, университетски болници. Москов се надява, те да получат допълнително финансиране, за каквото, по думите му, има пари в бюджета на касата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама