Водещи офталмолози в Плевен с кампания за безплатни прегледи

13:23, 06 юли 15 25 870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима водещи офталмолози в Плевен ще преглеждат безплатно в следващите дни. Право на това ще имат плевенчани, дошли днес на информационната среща, която се проведе в хотел „Ростов“ и бе посветена на едни от често срещаните заболявания – катаракта и глаукома.

Десетки бяха желаещите да участват в срещата и да получат талон, срещу който да могат да се прегледат безплатно за катаракта и глаукома. Прегледите са част от националната инициатива „Право на зрение“, която се провеждат с подкрепата на пациентската организация „Глаукома“.

Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рискова група. Целта е да научат повече за двете заболявания, тъй като те са причина номер едно за слепота сред възрастното население.

По време на срещата днес бяха разяснени причините за заболяванията, симптомите и начините за лечение.

Прегледите в Плевен ще се извършват от шест водещи офталмохирурзи, които бяха представени пред присъстващите. Това са доц. д-р Десислава Статева (УМБАЛ - Плевен), д-р Велизар Тодоров и д-р Румен Минков (МЦ „Окулус“), д-р Цветан Каменов, д-р Лина Ралчева и д-р Мартин Мартинов (ВМА - Плевен).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама