Реорганизират спешното отделение на болница "Св. Анна" във Варна

13:48, 06 юли 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои с европейски средства да бъде извършена цялостна реконструкция и реорганизация на спешното приемно отделение на варненската болница "Св. Анна". Министерството на здравеопазването е предвидило и 200 хил. лева за подмяна на апаратурата в отделението, като в момента се водят преговори за отпускане на средства и от страна на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това съобщи на пресконференция ресорният министър д-р Петър Москов, който по-рано днес посети лечебното заведение в морския град, а в следобедните часове се очаква да присъства и на форум, посветен на младите лекари, в УМБАЛ "Св. Марина".

Министър Москов уточни, че спешното приемно отделение на болница "Св. Анна" е изключително важно за потока от пациенти. Той сравни варненското лечебно заведение със столичната болница "Пирогов" и подчерта важността на готвените промени там. По думите му двете големи варненски лечебници - Университетската "Света Марина" и "Света Анна", имат съвсем различни основни функции, но се справят оптимално при условията, в които са поставени.

По примера на Бургас, и във Варна продължава да се обмисля възможността за създаване на консорциум между държавните, общинските и частните лечебни заведения, припомни д-р Москов.

На въпрос на Topnovini.bg каква е причината за изненадващата смяна на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна д-р Светла Станева, здравният министър отговори, че когато в системата на здравеопазването има натрупани някакъв тип взаимоотношения от рода на затваряне на очите, се налага промяна. Той подчерта, че оценката на ресорното ведомство е била, че работата на местната здравна инспекция се нуждае от подобрение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама