Залесяват 560 дка в община Никопол

14:24, 06 юли 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
560 дка предстои да бъдат залесени на територията на община Никопол. Това обяви по време на пресконференция по проекта за трансгранично сътрудничество "Предотвратяване на риска от наводнения от река Дунав при Никопол и Турну Мъгуреле" кметът на крайдунавската община Емил Бебенов.

Залесяването ще бъде извършено върху 15 общински терена като то е една от основните дейности за предотвратяване риска от наводнения по Дунав при Никопол.

Емил Бебенов подчерта, че целта на проекта е подобряване ефективната защита на околната среда както и осигуряване на по-добра среда за живот, работа и сътрудничество между хората в трансграничния район.

От страна на партньорите от Румъния привествие поднесе Михаела Митрофан, началник отдел „Местно развитие в община Турну Магуреле“. Тя подчерта, че работят добре с колегите си в Никопол.

Роман Войски, ръководител на проекта обясни, че са изпълнени по-голяма част от дейностите - 35-40% от строителните работи, 50% от залесяването и т.н.

„Правим и активна кампания за информиране на хората за положителния ефект от проекта върху ежедневието им“, подчерта Войски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама