Регионалният исторически музей в Пловдив стана част от Google Cultural Institutе

15:23, 06 юли 15 / Култура 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният исторически музей в Пловдив стана част от Google Cultural Institutе, съобщи Пламен Четелязов от РИМ - Пловдив.

"След няколко месеца засилено сътрудничество с най-иновативната софтуерна корпорация успяхме да покрием изискванията им, а профилът ни беше одобрен и вече е достъпен за всички интернет потребители от целия свят. Музеят ни застана редом с Регионален етнографски музей – Пловдив, и стана вторият български музей включен в Google Cultural Institute", сподели той.

Онлайн платформата функционира като глобална мрежа, обединяваща световните музеи, галерии и архиви. Google Cultural Institute дава възможност да бъдат представени отделни експонати и да се създават цели онлайн изложби, достъпни за всички интернет потребители. Артефактите могат да бъдат разглеждани в изключително висока резолюция и представляват интерес както за любителите на историята, така и за изследователите.

На този начален етап Регионален исторически музей – Пловдив участва със 150 културни ценности и две онлайн изложби – "България в Първата световна война" и "Душата на японската кукла". Тепърва ще бъде осигурен български превод на вече създадените изложби и ще бъдат обогатени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама