СГП разследва за подкуп инспектор в пробационната служба в София

15:28, 06 юли 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура започна разследване срещу служител от пробационната служба в София. Срещу него има обвинение за взимане на подкуп.

Става въпрос за служителя Пламен Николов. В качеството си на инспектор той провежда задължителните периодични срещи с осъдените на наказание „Пробация“. В неговите правомощия е изготвянето и внасянето на предложения до Пробационния съвет за намаляване на честотата на задължителните срещи, в случай, че осъдените демонстрира добро поведение.

На осъдения Р. Д. е било наложено наказание „Пробация“ за срок от 7 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи със служител на полицията. Именно Пламен Николов е негов пробационен инспектор.

На 26 юни тази година Николов е поискал от осъденото лице подкуп в размер на 200 евро, за да изготви и внесе предложение до Пробационния съвет за намаляване на честотата на срещите с него. На 02 юли той е приел от осъдения сумата от 300 лв. (предварително белязани) с уговорката, че е изготвил и внесъл такова предложение.

Незабавно след получаването на подкупа, Николов е задържан. Наложена му е мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването продължава и в момента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама