Туроператори: Не очакваме промяна в цените на почивките в Гърция

15:30, 06 юли 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кризата в Гърция няма да повлияе на цените на пакетните почивки, които българските туроператори предлагат. Това прогнозира пред София Topnovini.bg шефът на една от най-големите туристически агенции у нас - Astral Holidays, Антон Пенев.

„Цените са си същите. Няма как да се понижат, тъй като вече над 90% от предлаганите пакети за почивка в Гърция са разпродадени. Имаме свободни места чак за септември“, коментира той.

По думите му, гърците никога няма да позволят ситуацията в страната да повлияе на туристическия сезон и очакваните приходи от него. Пенев допълни, че въпреки затруднената обстановка в южната ни съседка, наплив на гръцки туристи у нас не се очаква.

От друга голяма туроператорска агенция коментираха за София Topnovini.bg, че освен, че цените на офертите за Гърция няма да спаднат, българските туристи, които ще почиват там са повече от миналата година. От „Солвекс“, обясниха, че до този момент нямат клиенти, които да са се отказали да пътуват на почивка в южната ни съседка.

„Нямаме и оплаквания от тези, които в момента са там, както и от тези, които вече се върнаха. Нивото и качеството на обслужване не се е променило, както се говореше, че може да стане“, коментираха от „Солвекс“.

В последните години Гърция е предпочитана дестинация за хиляди българи. Българските туристи също са предпочитани и ценени от гърците, коментираха още туроператорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама