ДСБ очаква балотаж между Портних и Трифонов на изборите във Варна

15:41, 06 юли 15 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На местните избори във Варна по всяка вероятност ще има балотаж между кандидата на ГЕРБ Иван Портних и десния кандидат Чавдар Трифонов. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев на съвместна пресконференция с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и Чавдар Трифонов, независим кандидат за кмет, подкрепен от ДСБ. Такива очаквания има и самият Трифонов, който си е поставил за цел победа без подкрепата на ДПС.

Най-трудни са коалициите за местните избори, но скоро след тях ще трябва десницата да се събере и за президентските избори да бъде единна, подчерта  Радан Кънев. „Нека не започваме управлението на Варна, поддържайки един корупционен модел”, е позицията му относно практиката за купуване на гласове.

Кънев е категоричен, че резултатите от референдума в Гърция внасят допълнителна нестабилност в региона. Той припомни, че Македония е в дълбока политическа криза, има проблеми и с правителството на Турция. В тази ситуация България трябва да запази стабилност, основен фактор за която ще бъде осъществяването на съдебната реформа, подчерта съпредседателят на ПГ на РБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама