И "Квадрат 500" обяви безплатен ден в месеца

16:06, 06 юли 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малко повече от месец след официалното откриване на представителната експозиция на Национална галерия „Квадрат 500“ интересът на българи и чужденци към новия ни музей е все така изключително голям, съобщават от галерията.

Откакто бе официално открита, в Национална галерия „Квадрат 500“ посрещнаха вече над 31 хиляди посетители, уточниха от ръководството на галерията.

Вторият четвъртък на всеки месец е обявен като ден за безплатен вход в Национална галерия „Квадрат 500“, а това ще рече, че на 9 юли 2015 г. новата ни галерия отново ще е с вход свободен, съобщиха от Националната ни галерия.

Очаква се този четвъртък отново стотици столичани и гости на града да използват възможността в деня със свободен вход да разгледат и оценят експонираните близо 2000 произведения, разположени в 28 зали на четири етажа в новата ни Национална галерия "Квадрат 500", които показват българското изкуство в съизмеримост, в съпоставка с европейските и световните тенденции.

Важно е и да се знае от всички, че Национална галерия „Квадрат 500“ няма да затваря врати за лятна ваканция и ще работи нонстоп през целия отпускарски сезон, допълниха от новия ни музей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама