Ремонтират пътища в община Гулянци

16:08, 06 юли 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Текат ремонтните дейности по проекта на Община Гулянци за ремонт на пътя Гиген – Дъбован – Гулянци и пътя Искър – граница с община Долна Митрополия. Паралелно стартират ремонтите на още две пътни отсечки, които ще обединят участъците по маршрута Гулянци – Дъбован – Гиген – Искър – Славовица, с обща дължина над 30 километра, информират от пресцентъра на местната управа.  

Първият проект стартира миналата година и се осъществява по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони. Стойността му е 5 678 504 лева. Единият пътен участък, който се ремонтира е 24 км и свързва Гулянци, Дъбован, Загражден и Гиген. Другият участък от 1,54 километра от с. Искър до границата с община Долна Митрополия вече е готов.

За да създаде условия за бързо и безопасно придвижване и да слее ремонтираните пътища по маршрута Гулянци – Дъбован – Гиген – Искър – община Долна Митрополия, Общината стартира ремонти и на пътна отсечка от 1,100 км. в село Гиген и на пътна отсечка от 4,991 км. от Гиген до Искър.

Проектът за ремонт на пътя Гиген-Дъбован-Гулянци е на стойност 135 298,50 лева, от бюджета на общината и предвижда изкърпване и полагане на нов асфалт.

Втората отсечка се изпълнява по съвместен проект на окръг Телеорман и област Плевен.

Рехабилитацията на общинския път Гиген – Искър – граница община Гулянци и община Долна Митрополия – Славовица е на стойност 3 128 159.35 лв. Отсечката от 4,991 километра обхваща участъци във и извън населените места Гиген и Искър. Проектът предвижда полагането на нова асфалтова настилка, изграждането на две подпорни стени по протежението на пътя, там където скалите са в близост, една от 60м и една от 190 метра, отводнителна система, банкети, полагане на бордюри и тротоари там, където има в населените места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама