Полицията иска помощ от гражданите, за да лови дилъри край училищата

16:29, 06 юли 15 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Създаването на организация за правилно събиране на информация за разпространение на наркотични вещества в училищата в Сливен е сред приоритетите в работата на полицията. Това съобщи Добрин Койчев -представител на ОД на МВР Сливен по време на заседание на Общинския съвет по наркотични вещества, което се проведе днес. Целта е гражданското общество да оказва ефективно съдействие на органите на реда за събирането на конкретни данни за продажба и разпространение на наркотици, посочи още той. По думите му, от началото на годината в града и региона са разкрити осем лаборатории за производство на синтетични и други наркотици, разкрита е и група, занимаваща се с производство на наркотични вещества за износ в Холандия.

Добрин Койчев изтъкна важността на превантивната работа с децата за предотвратяване на бъдещи техни проблеми с наркотиците. Той отправи призив към гражданите да бъдат бдителни за признаци, по които да разберат, че във входа им например има нарколаборатория за синтетична дрога, тогава се отделя остра специфична миризма. Лабораториите за канабис пък се правят в апартаменти където привидно не живее никой, а сметките за ток и вода се трупат и са високи.

По време на заседанието на Съвета по наркотични вещества бяха връчени и грамоти за организирана и целенасочена дейност за превенция употребата на наркотични вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот сред учениците през 2014 г. Отличени бяха Професионалната гимназия по строителство и архитектура, Професионалната гимназия по текстил и облекло, Младежки дом и Анета Койчева – учител в Строителната гимназия. Грамотите им бяха връчени от зам.- кметът Иван Петров, който посочи колко ползотворна е съвместната работа на община Сливен и Общинския съвет по наркотични вещества,за борбата децата да не попадат в мрежата на наркотиците или пък за тяхното спасение, ако вече са имали досег с тях.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама