С призове се върнаха в Русе изпълнители от студиото на Вили Икономов

16:29, 06 юли 15 / Култура 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Бургас от 2 до 5 юли се проведе първото издание на Арт фестивал „Сезони”. Изпълнителят, който представи Вокално студио за поп и джаз „Икономов” към Читалище „Зора”, е Габриела Иванова.

Фестивалът се организира от Община Бургас и "Народно читалище Пробуда - 1880 гр. Бургас". В рамките на Фестивала се провеждат конкурси за млади поп рок изпълнители – национален и международен, конкурс за приложно изобразително изкуство и конкурс за фотография и мултимедия.

15-годишната изпълнителка на Вили Икономов взе участие в националния конкурс, категория „Индивидуални изпълнители”, във възрастовата група от 15 до 19 години. В него Габриела се състезаваше с участници от градовете Бургас, Варна, Велинград, Добрич, Монтана, Пловдив, Разград, Стара Загора и др., но успя да се пребори с конкуренцията и донесе в Русе втора награда.

В курортен комплекс "Албена" други двама изпълнители на Вили Икономов огласяваха сцената на театъра в комплекса от 2 до 4 юли. Освен тях, имаше и други русенски деца, с ръководител Наталия Константинова, от Общинския детски център за изкуство и култура. Над 250 участници от България, Русия и Румъния изявиха своя талант в Международната фестивална програма "Приятели на България", в различни номинации и възрастови групи.

За участие във Фестивала, маестро Икономов подготви и най-малката негова изпълнителка – Ая Христова, която съвсем скоро навърши 5 години. Дебютът на малката изпълнителка в конкурентното вокално съревнование й донесе първа награда. За изпълненията на двете песни, които изпълни, Ая бе удостоена от журито с диплом за Лауреат-Първа степен. Другият изпълнител, който представи студио „Икономов” е Жулиета Иванова. Тя получи най-високото отличие – ГРАН ПРИ, в нейната възрастова група. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама