Шуменка зае четвърто място на балканското по планинско колоездене

16:39, 06 юли 15 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колоездачката на шуменския клуб “Илчов баир” Анелия Карагьозян се нареди на четвърто място на Балкански шампионат по планинско колоездене в дисциплината крос кънтри олимпик. Балканското първенство се проведе гръцкия ски курорт 3-5 Пигадия в близост до гр. Негуш.

Анелия беше част от шестчленния национален отбор на България.

Освен шуменката в отбора бяха още Тодор Ангелов, Александър Алексиев, Добрин Лиловски, Иван Мухратов, Александър Минчев. Треньори на българския тим бяха Петър Евстатиев и Даниел Петров.

Участие в първенството взеха състави от Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Македония, Босна и Херцеговина, Кипър, Косово и Черна гора.

Анелия спечели 12 точки и се нареди на 4-о място след състезателките на Сърбия, Босна и Херцеговина и Гърция. Анелия разказва за състезанието:

Анелия се прибра от южната ни съседка тази сутрин и разказа за състезанието:

„Разликата в нивото на състезателките беше огромна. Първите позиции бяха заети от професионални състезателки, каращи в момента за Световната купа. Йована Църногорац  натрупа завидна преднина пред мен. На такива състезания се вижда много ясно разликата между професионалния спорт и този на аматьорско ниво. В другата крайност  бяха състезателките в дъното на класирането, които успяха да направят само 2 от предвидените 6 обиколки в категорията жени елит. Аз се чувствах добре, бях подготвена за състезанието, но темпото, което наложи Йована беше много бързо и успя да ме „затвори“ с една обиколка, така че аз останах с една по-малко. Това в никакъв случай не ме обезсърчава, а напротив: мотивира ме да търся начини, с които да помогна бъдещите българи състезатели (а защо не и от Шумен) да могат да достигнат такова ниво. Всичко е взаимосвързано и няма как да търсим високо спортно майсторство ако не създаваме условия на децата да тренират и да се развиват. Не може някой, който е започнал да кара велосипед (или да практикува друг вид спорт) на 30 години да постига резултати на световно ниво, няма такива биологични закони.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама