Битката в БСП-София за кмет се очертава между Михаил Мирчев и Георги Кадиев

16:42, 06 юли 15 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Битката за кандидат-кмет на София от БСП се очертава да е между социолога и преподавател в УНСС проф. Михаил Мирчев и депутата Георги Кадиев - към момента те двамата твърдо са заявили, че ще участват в надпреварата.

На 25 юли градската конференция трябва да утвърди кандидатите за кмет, за общински съветници и районни кметове. Интригата обаче не е в издигнатите за кметското място, а за това на водача на листата, тъй като вътрешни социологически проучвания показват, че социалистите са на трето място, далеч след реформаторите, разказаха пред София Topnovini.bg столични социалисти. Според данните на тези изследвания шансовете червеният кандидат да стигне до балотаж са минимални.

По-рано днес от пресцентъра на БСП-София разпространиха списък с 15 имена на кандидати, номинирани от районните конференции. Повечето от тях вече неофициално са казвали, че няма да приемат да участват в състезанието, като Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев и др.

Сериозна заявка направи проф. Мирчев, като обяви в профила си във „Фейсбук“ още през май: „Мислих за кратко и се осмелих да кажа "да". 

Георги Кадиев, който вече беше кандидат за кмет на БСП,  пък коментира пред София Topnovini.bg, че ще участва по две причини: защото никога не се отказва и заради хората, които са му гласували доверие, като са го номинирали. „Гледам на себе си като резервен вариант заради безумието да искат да ме изключат от парламентарната група и същевременно да ме номинират“, обясни още той. По-късно той потвърди, че няма да се оттегли от надпреварата и във „Фейсбук“.

Социалисти очакват и окончателното решение на Евгения Живкова. Тя не отговори на въпросите на Topnovini.bg. дали ще приеме наминацията.

Редови социалисти не скриха и изненадата си от това, че в списъка на предпочитаните кандидати е попаднал и бившият министър на инвестиционното проектиране проф. Иван Данов. Още повече, че той е посочен само от една организация – тази в „Триадица“.

Номинираните имат време до самата конференция да си направят отвод, предвиждат партийните правила. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама