Кметът на Асеновград: Радвам се, че спазваме традициите и обичаите на дедите ни

16:46, 06 юли 15 / Любопитно 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Радвам се, че и до ден днешен спазваме традициите и обичаите, които нашите предци са донесли". С тези думи кметът на община Асеновград Емил Караиванов откри фолклорен фестивал, провел се по време на събора на Араповския манастир.

Съборът бе по повод храмовия празник на манастир "Св. великомъченица Неделя" и събра стотици на манастирските поляни с концерт на Роси Пейчева и оркестър "Марица", празничен хоровод и веселие с оркестър "Асеница" и формация "Сите българи".

В събота вечер се проведе и традиционният събор "Света Троица" в село Избеглии. Празничната програма бе открита от кмета на Избеглии и кмета на община Асеновград Емил Караиванов. Тя продължи с представянето на възпитаниците на ЦДГ "Дружба", Детски танцов състав "Избеглийче", танцов състав "Избеглийски ритъм", Хор "Станимака" и Вокална група „Родопа пее“. А Валерия и Виктория Топалски зарадваха ценителите на народната музика със своите песни. Конушенският народен оркестър разгорещи още повече присъстващите с хороводни китки и кръшни хора.

Специални гости на празника бяха народният представител Манол Генов, както и изпълнителят на народни песни Тинчо Севдалинов и гайдарят Стефан Янев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама