Сергиите в парковете с работно време

16:46, 06 юли 15 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община планира да въведе работно време за търговците в парковете. Това каза в ефира на БНР зам.-кметът по финансите към Столичната община Дончо Барбалов.

Той обясни, че общината предвижда още да отнема разрешителните, ако наемът на сергиите не е платен повече от месец. Предвижда се санкциите за неспазване на работното време и срокът за плащане на наем да са от 300 до 2000 лева.

Барбалов посочи още, че се планира срокът на разрешителните на търговците в парковете да е до 6 месеца, а не както е сега до 3 месеца. Таксата към общината ще може да се заплаща всеки месец, а не наведнъж за три месеца.Според него тези мерки ще облекчат бизнеса.

Той направи уточнение, че за спазването на работното време на търговските обекти в парка няма да отговаря общината, а столичният инспекторат и общинската полиция. По думите му работното време ще бъде въведено, тъй като хората масово се оплаквали, че сергиите работят до никое време.

"От началото на годината са премахнати около 15 обекта, които нерегламентирано са осъществявали търговска дейност. Но с тези промени, които сега съм предложил в наредбите, ще се даде възможност за по-добър контрол", каза още зам.-кметът.

Барбалов посочи, че до края на юни приходите от данъци в общинската хазна са в размер на 54,2% от годишния план или 307 млн. лева. Приходите са със 17,8 % повече спрямо 2014 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама