Сливенският кмет сред гостите на „България говори” в Букурещ

17:01, 06 юли 15 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Кольо Милев ще присъства на изложбата „България говори” в бизнес центъра CCIR  в Букурещ. В румънската столица сливенският кмет, заедно с кметът на Велико Търново Даниел Панов и кметът на Свищов Станислав Благоев ще представят Сливен, Велико Търново и Свищов, историята и специфичните им регионални традиции и забележителности, както и перспективите за развитие в областта на културата и туризма.

Същността на проект „България говори” е да представи водещи общини и техните области пред румънската административна, културна, туристическа и търговско-икономическа общественост.

Изложбата ще бъде открита от председателя на сдружението и автор на „Програма Произведено в България” Адриана Цанева.

Архитект Калин Панайотов ще  запознае участниците и гостите на  изложбата с популярния френски спорт петанк. Централно място в изложението ще заема щандът на Българската федерация по петанк, която за пръв път ще презентира домакинството на България на Европейското първенство в Албена през септември.

Целта на изложбата „България говори” е задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Румъния в областта на  културата и в областта на туризма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама