Награждават варненски полицаи, помогнали на куче в беда (снимки)

18:45, 06 юли 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама варненски полицаи ще бъдат удостоени с писмена похвала от шефа на Областната дирекция на МВР – старши комисар Даниел Пашов, за това, че са оказали помощ на куче в беда. Униформените, които са проявили изключителна доблест, професионализъм и човечност спрямо четириногото, са старши полицай Николай Ямболов и колегата му Павел Пеев от ІІІ РУП.

На 5 юли, около 10:45 часа, двамата униформени реагират на сигнал за куче, порода "пинчер", затворено в паркиран автомобил "Лада Нива" в кв. Владиславово. На място полицейските служители научават от разтревожени граждани, че четириногото стои затворено в колата от около два-три дни.

Униформените предприемат незабавни действия за установяване на собственика на автомобила и на кучето, но безуспешно. При оглед на колата е констатирано, че прозорците са оставени в леко отворено положение, което позволява на полицаите Николай Ямболов и Павел Пеев да отворят автомобила, без да го увредят.

След като успяват да освободят кучето, служителите на реда му дават вода. Гражданин осигурява и храна за животното. До установяването на собственика му четириногото е прибрано от същия мъж. По-късно безотговорният стопанин на пинчера е открит и му е съставен акт за установяване на административно нарушение, тъй като любимецът му не е регистриран и е оставен без надзор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама