Извънредно заседание на министрите от Еврозоната за Гърция

07:36, 07 юли 15 / Свят 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извънредна среща между представителите на еврозоната ще се състои днес в Брюксел. На нея ще бъде обсъден резултата от неделния референдум в Гърция. 

Срещата ще започне в 17ч. българско време. Тази информация потвърди със съобщение в Twitter президентът на ЕС Доналд Туск веднага след оповестяването на резултатите от гласуването. 

„Поканих президентите на Европейската централна банка (EЦБ) Марио Драги и на Eврогрупата Йерун Дайселблум на утрешната среща за Гърция”, се казва в съобщението. 

Днешната среща в Брюксел ще се проведе 15 дни, след като на друга извънредна среща Гърция и кредиторите й не успяха да сключат сделка. 

Преди нея ще бъде проведено и заседание на 19-те финансови министри от Еврогрупата. Според нейния председател Йерун Дейселблум Гърция трябва да съжалява за отрицателния вот, който застрашава бъдещето на страната в зоната на единната валута. 

Междувременно днес на ново заседание на гръцките банки, насрочено за 18 ч, ще бъде обсъдено докога да продължи банковата ваканция в страната. То ще се проведе под ръководството на председателят на Гръцката банкова асоциация Лука Кацели и заместник-министъра на финансите Димитрис Мардас. На заседанието ще се обсъди и общото състояние на гръцката банкова система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама