Таксиметрови шофьори плашат да блокират „Цариградско шосе“ заради „Юбер“

09:56, 07 юли 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от браншовите организации на таксиметровите шофьори – СНЦ „Съюз Такси“, заплаши да блокира два от основните булеварди в София. В открито писмо до медиите, те се обявиха против „международния закононарушител“ „Юбер“.

СНЦ „Съюз Такси“ и част от другите съсловни организации са готови от септември да блокират бул. „Цариградско шосе“ (от ж.к. „Младост“ до Ларгото) и бул. „Тодор Александров“ (от ж.к. „Люлин“ до Орлов мост).

Бъдещият протест е съгласуван със Столичната община. Организацията твърди, че ще може да проведе „протестен марш на всички таксиметрови автомобили. С протеста ще се настоява за забраната на услугата „Юбер“.

Блокирането на двата основни столични булеварда ще завърши със събиране пред Народното събрание. Парламентът обаче няма да бъде блокиран.

Таксиметровите шофьори заплашиха, че ако „Юбер“ бъде забранен, но продължи да изпълнява дейност, то тогава в София може да настъпят събития, каквито имаше във Франция. Преди близо 2 седмици масов протест на таксиметрови шофьори предизвика хаос в транспорта на Париж. Блокиран бе достъпът до три терминала на летище "Шарл дьо Гол" в Париж, както и южната страна на летище "Орли".

Вчера пък Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) налага глоба на две фирми на „Юбер“ с по 50 хил. лв. за нелоялна конкуренция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама