Инспектираха 100 абонатни станции на ЕVN Топлофикация в Пловдив

12:20, 07 юли 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
100 абонатни станции на ЕVN България Топлофикация в Пловдив, избрани на случаен принцип, с общо 264 топломери и водомери за топла и студена вода провери Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Надзорната проверка е извършена извършена в периода 12 февруари - 6 март 2015 година от Главна Дирекция "Метрологичен надзор" на ДАМТН. Целта й бе да се установи дали ЕVN България Топлофикация спазва задълженията, произтичащи от Закона за измерванията като лице, което използва топломери и водомери за измервания, свързани с търговски плащания, заявиха от дружеството.

Проверката на държавния контролен орган обхвана общо 100 абонатни станции, разположени в жилищни сгради с етажна собственост, училища, детски градини, болници, търговски центрове и др. Абонатните станции бяха избрани на случаен принцип във всички топлофицирани райони на Пловдив. Бяха проверени общо 264 средства за измерване: топломери, водомери за топла и студена вода. Проверката обхвана и уреди, намиращи се на склад в EVN България Топлофикация.

Резултатите от проверката сочат, че всички проверени уреди са с валиден срок на метрологична проверка и са спазени изискванията на Закона за измерванията и Закона за техническите изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама