СДС официално подкрепи кандидат-кмета на ГЕРБ за Варна (обновена)

12:22, 07 юли 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Решението, което е взето от СДС и БЗНС във Варна, е, че подкрепят кандидата на ГЕРБ за кмет на града Иван Портних, което не означава, че сините няма да имат собствена листа за Общинския съвет. Това заяви председателят на партията Божидар Лукарски след среща с представители на местния бизнес във Варна. 

По думите на партийния лидер няма колизии и скандали между партиите от Реформаторския блок (РБ) заради решението на СДС да подкрепи кандидат-кмета на ГЕРБ в морската столица.

"Каквото и разминаване да има между нас, ще си го кажем вътре в щаба и няма да го коментираме през медиите", заяви Лукарски. На въпрос защо кандидатурата на РБ за кмет на Варна все пак не е единна, партийният лидер отговори, че СДС не може да предлага подкрепа на някой, който не я иска.

"Господин Чавдар Трифонов (подкрепеният от ДСБ кандидат-кмет - бел. авт.) заяви, че не иска да се ползва от подкрепата на СДС-Варна", измъкна се Божидар Лукарски, интерпретирайки вчерашната пресконференция на Трифонов с лидера на ДСБ Радан Кънев. 

"Вече заявих, че бих работил със СДС, но без настоящия му лидер във Варна – Янко Станев. Не ми е нужна личност, обвързана с покупка на гласове и задкулисни игри, без оглед на морални и политически принципи. Г-н Станев твърде рано заяви намерението си да подкрепи настоящия кмет, както на предходните местни избори работи за издигнатият от ГЕРБ Кирил Йорданов, без да се съобрази с ангажиментите на партията, която представляваше тогава – ДПС", коментира във фейсбук независимият кандидат, подкрепен от ДСБ, Чавдар Трифонов. 

"Аз съм благодарен за добрата оценка на това, което сме направили към момента в града и за подобряването на средата в него", бе лаконичният коментар на кмета Иван Портних за подкрепата от СДС.

Лидерът на партията Божидар Лукарски обяви, че във Варна предстои нов избор на общински председател, а на въпрос кога ще се случи това, отговори: "Когато се организираме, забавихме се, на следващия НИС ще го разгледаме този въпрос." 

Попитан дали Янко Станев ще води листата на СДС за Общинския съвет, Лукарски отговори, че този въпрос изобщо не е обсъждан в партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама