Атанас Атанасов е новият директор на болницата в Шумен

14:48, 07 юли 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият управител на болницата в Нови пазар д-р Атанас Атанасов е новият директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен.

Решението за смяната на досегашния шеф на лечебното заведение Юлия Димитрова, е взето на Общо събрание на МБАЛ в Министерството на здравеопазването днес.

Смяната е станала с два гласа „за” и един „против” – този на д-р Димитрова.

Председател на Съвета на директорите остава Валя Величкова, а заместник-председател ще бъде досегашният директор на болницата д-р Юлия Димитрова.

Решението на Съвета трябва да бъде вписано в Търговския регистър и след това новият състав на Съвета на директорите влиза във функции, обясни д-р Атанасов.

Като приоритет в работата си д-р Атанасов определи медицинските кадри. „Важни са и начините, по които тези хора може да се убедят да вложат максимално потенциала си, да проявят инициативност, да бъдат мотивирани да правят това, което трябва”, каза лекарят и допълни, че съществен момент е и това как пациентите се чувстват в лечебното заведение. „В крайна сметка е важно дали пациентите излизат удовлетворени и дали са се чувствали достатъчно комфортно”, обясни д-р Атанасов.

Според него има и много чисто оперативни мерки, които трябва да  бъдат предприети, за да се оптимизира дейността на лечебното заведение.

„Сега предстоят промени в цялата система на болничната помощ в страната. Това нещо трябва да се координира правилно и да се направи така, че да няма срив в достъпа и да се съхранят човешките ресурси, които имаме и да ги развиваме”, допълни новият директор на МБАЛ – Шумен.

На Общото събрание на болницата в Шумен през миналата седмица д-р Атанасов бе включен като член в борда на директорите. Той влезе в управителния съвет на мястото на д-р Красимир Бозов. Това наложи общинският съвет в Нови пазар да освободи Атанасов от длъжността управител на МБАЛ в града и да назначи за временен шеф на болницата там д-р Йорданка Маринова.

Освен директор на болницата в Нови пазар, от 2003 до 2008 г. Атанасов е бил началник на регионалния център по здравеопазване в Шумен, а преди това 11 години е работил като хирург в Нови пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама