Новият районен прокурор на Стара Загора встъпи в длъжност

14:57, 07 юли 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокурор Гриша Мавров, който бе избран от Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно за административен ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора, встъпи официално в длъжност днес, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

На заседанието на ВСС неговата кандидатура бе подкрепена с 20 гласа “за” . Мавров има над  15 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Той е работил като прокурор в районните прокуратури в Ямбол и Стара Загора.

Прокурор Мавров е споделил пред членовете на ВСС, че натрупаният опит го е научил оптимално да организира и структурира своята работа и ръководи конкретни разследвания.

В концепцията си Мавров е обявил своите приоритети като административен ръководител през следващите пет години. Те са свързани с повишаване качеството на работа и отстраняване на слабости при разследването, прецизността на прокурорската дейност и др. Според него трябва да бъда провеждани обучения на прокурори, разследващи полицаи и следователи за повишаване на подготовката им, както и колегиуми за обсъждане на съдебната практика по наказателни дела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама