Десет докторанти се включиха в проект на ЮЗУ

15:28, 07 юли 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десет докторанти от Филологическия факултет на Югозападния университет към Югозападния университет "Неофит Рилски" се включиха в проекта "Докторантски филологически център". Той е по Европейска програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 година".

Днес ръководителят му професор Магдалена Панайотова направи отчет на извършените дейности за последните две години. За това време са се провели няколко академични лектории с преподаватели от различни университети в страната. Проведени са и две конференции в Сандански и Банско. На тази в Банско освен представители на най-голямото висше учебно заведение в Пиринско участие са взели и десетки докторанти от други държави.

Плод на работата по проекта е сборникът "Научният Еверест - мечта или реалност", който бе представен в десетки градове. Професор Панайотова обяви, че след няколко дни предстои той да бъде показан и в Прага. 

В рамките на него бе изработен и електронен сайт, в който бяха отразявани всички дейности. 

"Много полезно беше за бъдещите млади учени разработването на статия обща с научния ръководител", коментира ръководителят на проекта.

Деканът на Филологическия факултет професор Антони Стоилов даде положителна оценка на проекта и заяви, че път за развитие на младите в науката има. Има и пари за нея.

Със свои трудове в "Докторантски филологически център" се включиха Александър Петков, Илияна Иванова, Христина Андонова, Илина Лулейска, Мария Чорбаджиева, Павлина Шейтанска, Елисавета Стойчева, Павел Филипов и Дмитро Гергинов. На по-ранен етап това направи и Атанаска Методиева. Високи оценки получиха трудовете на Илияна Иванова за Биньо Иванов и на Елисавета Стойчева за Паисий Хилендарски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама