Миков: Кадиев да обясни защо се кандидатира за кмет след две загуби

15:31, 07 юли 15 / Политика 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Кадиев е член на парламентарната група на БСП. Много често той има различна позиция от ръководството и групата, но това не значи, че той би бил разделителна линия за Софийската градска организация на БСП.

Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на столетницата, предаде репортер на СофияTopnovini.bg.

Мерджанов обясни, че предстои конференция и е сигурен, че софийските социалисти ще застанат зад кандидатурата, която бъде издигната на нея.

Лидерът на БСП Михаил Миков пожела да „разсее едно внушение“, което упорито се правело във връзка с това, че е имало промяна на правилата относно Кадиев.

„Категорично ясен е текстът в устава на БСП. Щом един кандидат два пъти е губил избори, може да се кандидатира с решение на Националния съвет по предложение на общинската и областната организация“, обясни Миков.

Лидерът на БСП сподели, че наблюдавал много спекулации тези дни, които определяли кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на София за невъзможна. Според Миков е възможно и трябва да има достатъчно ясни мотиви, когато един човек два пъти не е спечелил доверие на избирателите, защо се предлага за трети път.

Тази седмица парламентарната група на БСП ще внесе законова промяна за намаляване на ДДС върху бебешки стоки. Социалистите предлагат сегашните 20-процента да станат 5%.

„Тежката тенденция при раждаемостта в България изисква мерки от правителството. Понеже те не се случват внасяме съответния законопроект“, обясни лидерът на БСП Михаил Миков.

По думите му в много европейски страни се води такъв тип политика. За пример той даде Франция, Малта и Чехия.

„Смятаме, че ще получим нужната подкрепа в пленарна зала, защото това е малък знак към хората, които поемат отговорност да отглеждат деца в тези тежки времена“, уверен е Миков.

На сбирката на ИБ на БСП е обсъдено и предложението да бъде сезиран Конституционния съд заради приетите пакети в новия Закон за здравното осигуряване. Социалистите ще потърсят подкрепа в Народното събрание за намеренията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама