Обучават читалищни служители да насърчават младежката активност

16:57, 07 юли 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнението на проект „Активни младежи за активни читалища“ започва в Русенска област. Това стана ясно днес по време на встъпителната пресконференция по него.

Той е в тематична област демокрация, права на човека и добро управление, като основният му приоритет е подпомагане на активното гражданство. Проектът цели насърчаване и подобряванена гражданското включване на читалищата и неправителствените организации, като специфичните цели са активиране на младежкото общество в малките населени места и включване на младежите в каузите на читалищата и неправителствените организации.

Проектът предвижда обучение на служителите на 12 читалищата от малките населени места в Русенска област (Николово, Мартен, Сандрово, Средна кула, Долапите, Басарбово, Семерджиево, Хотанца, Ново село, Червена вода, Просена и Бъзън) за повишаване на компетентностите им за насърчаване на младежката активност и доброволчество.

Проектът e финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Бенефициент е НЧ “Пробуда-1901 г.”, село Николово, в партньорство със Сдружение „Мулти Акт”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама