Големите туроператори ще рекламират България за сезон 2016

17:01, 07 юли 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 23 юли ще се събере съветът по туризъм, на който ще се приеме националната програма за реклама за 2016 г. Плановете са още от ноември месец тази година да започне туристическата реклама за следващия сезон с водещи чуждестранни туроператори. Това съобщи министър Николина Ангелкова след среща с представители на туристическия бранш в Бургас. Последните не скриха одобрението си за това решение.

„Изключително доволна съм от това, че най-сетне правителството е решило да работи с големите туроператори по отношение на рекламата, защото само това е пътят. Не само телевизии като CNN и BBC трябва да ни рекламират, а и точно местата, където се продават почивките, т.е. туроператорите”, коментира Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

България проявява засилен интерес към далечни пазари като Китай, Индия и Япония, информира министър Ангелкова. Но най-големият целеви фокус ще бъде върху привличането на туристи от традиционни за нашия пазар държави като Германия, Русия, Франция, Великобритания, Италия, Израел, Полша.

Потвърждават се прогнозите за 20 % спад на руските туристи. Това оказва влияние върху цялостното протичане на сезона, но Лято 2015 се очертава като едно от най-променливите, защото преобладават записванията в последната минута. Месеците май и юни са били много трудни, но сега вече се забелязва раздвижване. Голяма част от хотелите на първа линия в Слънчев бряг сега са пълни. Надеждите са и през август да е така.

По отношение на ситуацията в Гърция към момента трудно може да се направи прогноза дали потокът от туристи ще се насочи към България, или не. По-вероятно е летовниците, които вече са си направили резервации за Гърция, да си отидат на почивка там, посочи Николина Ангелкова.

Елена Иванова беше още по-категорична – тя направо заяви, че кадри от Гърция няма да дойдат. Хубавата новина обаче била, че у нас са пристигнали доста румънци, които са отказали почивките си в южната ни съседка. От 1 юли имало изключително силно нашествие на румънски туристи в големите курорти по цялото българско Черноморие. Те обаче не могат да компенсират изцяло много сериозния спад от големи пазари като Русия и Германия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама