12 души колабираха в жегата в Русе, обявиха жълт код

17:20, 07 юли 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
36,2 е максималната измерена температура в Русе на днешния 7 юли, съобщиха за Topnovini.bg от Хидрометеорологичната станция.

От Центъра за спешна медицинска помощ уточниха, че са били потърсени 12 пъти за колабирали в следствие на жегите хора. Става дума предимно за възрастни хора, които страдат от високо или от ниско кръвно.

При припадъците 6 от пострадалите са били извън домовете си, като някои от тях са се наранили падайки, поради което някои са били откарани в болницата, а останалите по домовете им. Жегите са станали причина и за два случая на нервни кризи, получени на работното място.

Заради очакващото се повишаване на температурите, специалистите призовават възрастните хора и тези, които имат здравословни проблеми, усложнявани от жегите, да избягват да излизат в най-горещите часове на деня и по-точно между 14 и 17 часа.

За утре синоптиците предвиждат за област Русе жълт код заради очакваните високи температури. Такъв е даден и за по-голямата част от България. Само източните райони ще бъдат пощадени от горещините, смятат метеоролозите. За Русе се очаква максимална температура от 38 градуса и слънчево време. През нощта ще бъде малко по-приятно – до 21 градуса ще паднат минималните температури. Ще има слаб югоизточен вятър.

Въпреки горещините, нямаме рекорд за днешната дата, съобщиха още от местната Хидрометеорологична станция. Най-топло на 7 юли в Русе е било през 1988 година, когато термометрите са отчели точно 40 градуса, а най-хладно 4 години по рано – на 7 юли 1984 година, когато температурата в средата на лятото е била едва 13,5 градуса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама