Главното мюфтийство скочи на в. „Дума“

19:33, 07 юли 15 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На сайта си Главното мюфтийство публикува гневна позиция срещу публикация във в. „Дума“. Авторът на статията започва така: „ Мюфтиите станаха като гейовете - агресивно демонстрират различието си, не зачитат законите на страната и искат привилегии да правят каквото си щат“. Поводът е протест на мюсюлмани пред Куршум джамия в Карлово преди дни. „Обаче май идва множко до паметника на Левски да скандираш на турски "Аллах е велик", пише още в коментара си Вилиана Христова.

Д-р Исмаил Джамбазов обаче не е възмутен от сравнението с гейовете, с аргумента че му пречи възпитанието. Оказва се критиката му е чисто лингвистична - той пита как се произнася „Алах е велик“ на турски, след като целият мюсюлмански свят го произнася с арабските думи „Аллаху екбер“.

„А що се отнася до страховития намек, че чалмалиите си позволявали да произнасят на турски език „Аллаху екбер“ до паметника на Васил Левски, аз съм дълбоко убеден и уверен, че неговият дух ще възприеме това като молитва над гроба му, ще се зарадва много, че най-сетне в неговата България се осъществила една от мечтите му в българската република всеки сънародник свободно да може да използва своя майчин език и религия, за което той даде живота си“, пише още Джамбазов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама