Министър Василева ще посети обекти за 16 милиона лева в Бургаска област

07:04, 11 юли 15 / Политика 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще посети обекти, финансирани по ОП „Околна среда 2007-2013“ на обща стойност 16,1 млн.лв.

В 10:00 часа екоминистърът ще открие регионалната система за управление на отпадъци за регион Малко Търново. Инвестицията е с общ размер 6,3 млн. лв., с капацитет да обслужва 3674 души. Пускането на депото цели да бъде намалено замърсяването на околната среда в Малко Търново, която изцяло попада в територията на Природен парк „Странджа“.

От 12:00 часа Ивелина Василева трябва да посети и гр. Средец, където е приключило доизграждането на канализационната и е извършена частична реконструкция на водопроводната мрежа. Инвестицията е в размер на 9,8 млн. лв. След завършването на проекта с линейна инфраструктура е обхванато цялото население на града и всички отпадъчни води се насочват към съществуващите колектори. По този начин ще се осигури нормално хидравлично натоварване на функциониращата пречиствателна станция и се подобрява екологичното състояние на река Средецка, попадаща във водосбора на „чувствителна зона“ Черно море.

И на двете места се очаква да присъства премиерът Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама