Всички нощувки на изоставените от туроператор в Испания ученици са осигурени

11:57, 11 юли 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички нощувки на децата, изоставени от фирмата "Гъливър травъл" по време на екскурзия в Испания, вече са осигурени. Това потвърди бащата на един от учениците, като уточни, че те са настанени в хотел, на който е платен пълния брой нощувки, предаде БНР.

Случаят доби популярност преди два дни. Тогава стана ясно, че заради неплатени резервации в хотел, българска група туристи, сред които 31 ученици, остана на улицата в градчето Лорет Де Мар. Това предизвика широк отзив сред хората, като се стигна и до намесата на Комисията за защита на потребителя.

„Инспекторатът по образованието, който дава разрешение да се извършат ученическите екскурзии, трябва да изисква документите, по които са осъществени разплащанията и потвържденията от хотелите, където ще бъдат настанявани децата. Това е една от мерките, които съвсем спокойно, без много усилия, може да бъде приложена, без някакви огромни, законодателни промени. Ако решат родителите да излезем с някакви предложения, с удоволствие ще се включим. Да се направят изводи и да не се стига до следващи такива инциденти“, заяви Евгени Тарасов, баща на един от учениците от Националната финансово-стопанска гимназия в София.

Той добави, че остава да се доплати още една нощувка от екскурзията, която трябва да приключи във вторник. До момента туроператорската фирма е заплатила само първите две нощувки - една в Хърватия и една в Испания. Останалите са платени от родителите на децата.

Комисията за защита на потребителите е работила по 30 сигнала срещу "Гъливер травъл" за две години. По шест жалби фирмата е санкционирана и сега обжалва.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама