БСП избира между трима за кандидат-кмет на Бургас

11:59, 11 юли 15 / Политика 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима са кандидатите, измежду които се избира кандидат-кметът на БСП в Бургас. В момента тече конференция на общинската структура на партията в града в театър „Адриана Будевска“. Общо 178 са делегатите, които ще гласуват дали Евгений Мосинов, Йордан Георгиев или Пламен Минчев ще се изправят срещу настоящия кмет Димитър Николов наесен.

Общинският лидер на БСП Евгений Мосинов заяви, че да бъде кмет на Бургас не му е детска мечта, но чувства отговорност към партията. Той смята, че кандидатурата му не е изненада за никого.

Основният му опонент Йордан Георгиев определи изборната ситуация в Бургас като трудна, защото Димитър Николов е харизматичен. Настоящият кмет печелил проекти благодарение на работата си и на подкрепата на правителството на ГЕРБ. Според Георгиев обаче Николов е натрупал умора след два мандата и затова битката не е предрешена.

Пред делегатите Евгений Мосинов заяви, че групата на социалистите в Общинския съвет се е доказала като истинската опозиция в Бургас и може да се похвали с над 40 внесени докладни и питания през този мандат. Той отчете като техен успех, че са успели да свалят цената на „синята зона“ и таксата за битови отпадъци.

Амбицията на Йордан Георгиев е в следващия мандат нито една от партиите да няма смазващо мнозинство в Общинския съвет, както има ГЕРБ в момента, за да е конструктивен диалогът.

Освен кандидата за кмет бургаските социалисти ще определят и тези, които ще попаднат в листата за общински съветници за местния вот наесен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама