80 млн. евро са загубите на България от руските рестрикции, искаме компенсации

13:20, 11 юли 15 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента България е загубила около 80 млн. евро от рестрикциите, които наложи Русия върху износа на земеделско производство от страната ни. Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на регионално депо за отпадъци в Малко Търново, предаде репортер на Бургас Topnovini.bg.

Министър-председателят допълни, че ще постави този въпрос пред Европейския съвет, тъй като земеделците ни губят много пари от началото на рестрикциите. Той изрази недоумението си „защо Европейският съюз харчи толкова много пари на европейските данъкоплатци, за да се събираме през ден, през два да решаваме един и същи въпрос от дълги години”, намеквайки за проблемите в Гърция.

„Няма ли да има спасителен план за това, че сме пострадали от санкциите“, попита Борисов.

Премиерът уточни, че подобен план за спасението на Гърция все още няма. Вече са направени необходимите мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство и към момента няма никаква опасност от фалити.

„Българските граждани, които имат влогове в гръцки банки у нас, трябва да бъдат спокойни за парите си. Още повече, че Европа каза, че ще ни помогне при необходимост“, каза още Бойко Борисов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама