Спецсъдът гледа мерките на Веско Жеков и бандата му

13:21, 11 юли 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 14 часа е насрочено съдебното заседание по искането на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда – "задържане под стража" – на бившата барета Веселин Жеков и на членовете на ръководената от него банда за изнудване и рекет на проститутки. Това съобщи Специализираният наказателен съд на официалната си страница.

Соченият за лидер на престъпната групировка Веско Жеков и четирима негови подчинени бяха арестувани при спецакция във Варна на 8 срещу 9 юли. Операцията бе реализирана от варненските антимафиоти, под ръководството на Специализираната прокуратура. Шестият член на "Фирмата", Свилен Цонев, не е открит и засега не може да бъде подведен под наказателна отговорност. 

В съдебната зала под конвой ще бъдат докарани Веселин Жеков, Антон Бицов, Здравко Вълчев, Иван Балинов и Иван Иванов. Последните двама са обвиняеми и за това, че в периода май - септември 2014 са принуждавали различни проституиращи лица да им дават по 100 лева седмично.

Очаква се съдът да определи постоянен арест за петимата. По всяка вероятност заседанието ще протече при закрити врата заради приложените СРС-справки по делото.

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама