Цените на почивките в Гърция падат, особено ако плащаме в брой

15:37, 11 юли 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради несигурността и противоречивите дни през последната седмица, броят на туристите в Гърция рязко намалява. Отказите от записвания за пътувания към южната ни съседка са главно от западноевропейци.

Получаваме отстъпка в хотела, ако плащаме в брой

Гръцките туроператори съобщават за близо 70% спад на пътуванията. Гладът за туристи и предпочитаният клиент е този, който плаща веднага и в брой. Това е причината и за спада на цените. В малките хотели и частни квартири в Северна Гърция ако плащате в брой при наемане на стая в хотел, ви предлагат по-ниска цена от обявената предварително.Така стая, обявена в сайт за 75 евро на ден може да бъде предложена за 50 евро, а накрая за 2 нощувки да платите 90 евро.

Разрешават ни да носим своя храна и напитки на плажа, но не го препоръчват

Все пак българските туристи е добре да се откажат от старите си навици и да оставят хладилните чанти в къщи, когато посещават гръцките плажове (сн. 2). Посетителите на Гърция могат да носят със себе си хранителни продукти за лична консумация без ограничение в количеството. Според експерти, няма механизъм за забрана на внасяне на храни в рамките на Европейския съюз, но все пак според тях е препоръчително да се пази касовата бележка за тяхното закупуване. Това не важи за акцизните стоки – алкохол, цигари и горива.

Вносът на такива стоки в рамките на Европейския съюз е разрешен само, когато те са предназначени за лична консумация. Относно вноса на горива министерството на външните работи на Република България съобщи, че носенето на бензин в туби в Гърция е забранено.

В супермаркетите може да се плаща с карта сочи проверка на София Topnovini.bg.

Друга хубава част, особено за женската половина е, че от понеделник, 13 юли, започват големите летни разпродажби въпреки лошата икономическа обстановка от последните години. Те ще продължат до 31 август.

Разбира се, от доста дни множество магазини са обявили намаления, достигащи до 50%, в опит да привлекат клиенти, които поради капиталовите ограничения и несигурността около финансирането на гръцката икономика, харчат пари.

Предлагат вътрешни полети по 5 евро, дори има и безплатни линии

Пред София Topnovini.bg, експертът по туризъм Румен Драганова обясни , че гърците са най-добрите търговци и знаят как да печелят симпатизанти. За това и цените на билетите за ферибот са паднали с 50%. По думите на Драганов, на места в Атина се предлага безплатно кафе, както безплатни и безплатен превоз.

„Виждаме, че от няколко дни най-големите авиокомпании в Гърция пуснаха вътрешни полети за по 5 евро. Някои дори предлагат и безплатни полети.Такова е отношението на гърците към техните туристи. Те ги ценят и добре знаят как да ги задържат“, казва Драганов.

Според него моментът, в който се намира южната ни съседка е знаков, тъй като нямало да се повтори. Знаков е, защото гръцкия туризъм показва голяма сила и устойчивост.

Със сигурност цените на почивките в Гърция няма да се покачат

Драганов опроверга и твърденият, че заради готвеното увеличение на данъците, цените на почивките в Гърция щели да скочат.

„ДДС-то е съвсем малка част от цената на пакетните предложения, за това и евентуално покачване на цените заради по-високи данъци е невъзможно. Напротив цените ще падат само надолу, защото гърците ще се опитат на всяка цена да не изпуснат потока от туристи, който поддържа икономиката им ежегодно“, категоричен е Драганов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама