80-годишна пострада в катастрофа на пътя Пловдив - Смолян

16:31, 11 юли 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80-годишна жена пострада при катастрофа на пътя Пловдив – Смолян, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът, регистриран в петък около 15 часа, е предизвикан заради висока скорост от 42-годишен бургазлия с инициали Л.А., поясниха от полицията.

Несъобразената скорост в съчетание с мократа настилка станали причина шофьорът да изгуби контрол над управлението на своя "Нисан" и да се блъсне в "Опел", движещ се в насрещното.

Ранената възрастна жена е била пътничка в "Опел"-а, управляван от 54-годишен пловдивчанин. Откарана е в болница за наблюдение, без опасност за живота е, посочват от полицията.

Час и половина по-късно пък е регистрирана катастрофа между автобус и микробус, които се блъснали на пътя Асеновград - Кърджали след село Новаково.

По първоначални данни автобус "Мерцедес", управляван от 34-годишен мъж от Куклен, поради движение с несъобразена скорост поднася на остър десен завой и с задната част си част навлиза в лентата за насрещно движение, където се ударил в микробус "Фиат". Пострадали са 37-годишен пътник в микробуса, който е бил преглед на място, и 23-годишно момиче от Куклен, пътувало в автобуса. Младата жена е откарана в болница. Без опасност за живота е, но е оставена за наблюдение.

И при двата случая алкохолните проби на водачите са отрицателни, поясниха от Областната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама