Ремонтират пътя Малко Търново - Царево по обещание на Бойко Борисов

16:32, 11 юли 15 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много скоро пътят Малко Търново - Граматиково - Царево ще бъде ремонтиран. Това обеща премиерът Бойко Борисов по време на откриването на регионалното депо за отпадъци в Малко Търново.

Премиерът бе помолен от кмета на Малко Търново Илиян Янчев да реновират пътната отсечка с дължина около 56 км, която е част от Републиканската пътна мрежа. От години обаче тя се намира в окаяно състояние.

В отговор на молбата на Янчев премиерът бе категоричен: „Преди две години и половина въобще нямаше път до Малко Търново. Сега има изцяло нов път, ремонтиран. Кметът да подготви проект по ОП „ Развитие на селските райони” за ремонт догодина. Там има доста пари и ако има кадърен кмет, могат да се направят добри проекти“.

След този отговор на министър-председателя кметът на Малко Търново повдигна въпроса и за откриването на граничен пункт Малко Търново, който да отговаря на всички изисквания на Шенген. С условието обаче той да не обработва само туристическия трафик, но и товарния, и бизнеса.

По думите на Борисов няма проблем това да бъде направено. „Обходният път се прави и ГКПП-Малко Търново ще го направим, за да прекараме и трафика оттук, защото така ще има повече дейност. Догодина по това време можем да приключим. Това е изключително красив регион и е важен за България", каза още премиерът.

В типичния за него шеговит тон Бойко Борисов отбеляза, че именно това място тук се нарича природа, а не жълтите павета в София. Затова щял да се постарае повече млади хора да останат в родното си място, а не да търсят реализация в други градове на страната.

Малко след откриването на депото за отпадъци премиерът Бойко Борисов, заедно с министрите на земеделието Десислава Танева и на околната среда и водите Ивелина Василева откриха и новоизградения северен подход към морския плаж в град Приморско. Проектът е финансиран по ОП за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. и е на стойност близо 60 хил. лв. В рамките на проекта са изградени озеленени зони за отдих и преминаване, които да създадат допълнителни условия за почивка на жителите на Приморско и туристите, които посещават курортното градче.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама