Пловдивски полицаи разкриха случай на инсцениран грабеж

17:46, 11 юли 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на районното управление в "Тракия" успяха да установят автора на инсцениран грабеж, похвалиха се от полицията в Пловдив.

Те действали по сигнала на 23-годишен мъж от град Септември, оплакал се, че е ограбен в района. По думите му в неделя около 22 часа е заплашен с нож от трима непознати, които му отнели 1300 лева и лични документи.

Екипът, разследващ случая, обаче разкрил, че фактите не отговарят на истината и младежът е подал невярна информация в полицията. Материалите вече са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Двама истински крадци пък заловиха служители на Второ и Трето РУП в Пловдив, разказаха още от полицията.

Едното нападение е извършено над 75-годишна жена на междуетажна площадка в блока, в който живеела жертвата. От нея те отмъкнали златен синджир.

Другата пострадала – жена на 77 години, пък била ограбена в асансьора на блок на ул. "Чернишевски". От нея също отнели златен медальон. Съвместните действия на служителите на двете управления са довели до установяването на извършителите – 21-годишен пловдивчанин с инициали Г. В., заподозрян за първия грабеж. Във второто посегателство му помагал 20-годишен пловдивчанин с инициали С.А.

Младежите са задържани за 24-часа. Срещу тях са образувани досъдебни производства, а материалите са докладвани на Районна прокуратура - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама