Веско Жеков и ортаците му остават в ареста

19:44, 11 юли 15 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившата барета Веселин Жеков и неговите помагачи, които бяха арестувани при акция на антимафиотите във Варна, остават в ареста. Това реши състав на Специализирания наказателен съд в София, който определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо петимата обвиняеми.

Според магистратите органите на досъдебното производство са събрали достатъчно доказателства, на базата на които може да се направи обосновано предположение, че Веско Жеков и ортаците му са автори на вменените им престъпления – изнудване и рекет на проституиращи лица.

Съдът е приел за резонна и хипотезата, че ако са на свобода, те могат да избягат от наказателно преследване или да извършат друго противозаконно деяние, включително и да окажат натиск на свидетелите да променят показанията си, съобщи за Topnovini.bg прокурор Пламен Марков от Специализираната прокуратура в столицата.

Припомняме, че бившата барета Веселин Жеков е обвиняем за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за изнудване и рекет на проститутки, която е съществувала от май до септември миналата година в курорта "Златни пясъци". Ортаците му Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов са обвинени в това, че през същия период са били членове на бандата. Шестият член, Свилен Цонев, не е открит и се издирва. Двамата Ивановци са привлечени под наказателна отговорност и за това, че са принуждавали различни проституиращи лица да им дават по 100 лева седмично.

Мерките си петимата обвиняеми могат да обжалват в 3-дневен срок пред апелативна инстанция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама