Осем незаети места след второ класиране на седмокласниците в Търговище

06:46, 12 юли 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем за свободните места за прием на ученици след завършен 7 клас, за 3 класиране в Търговище. Това стана ясно от справка на Регионалния инспекторат по образованието. Трима ученици може да приеме паралелката за компютърни техники и технологии на Професионалната техническа гимназия, а пет места има незаети в Икономическата гимназия в специалността икономическа информатика.

Документи за участие в третото класиране се подават до 14 юли.

Природоматематическите и хуманитарни паралелки на общообразователните училища в града са запълнени, става ясно от данните на Инспектората.

Topnovini.bg припомня, че в края на миналия месец прекратиха държавния план-прием в две паралелки в осми клас в две търговищки училища. Това стана със заповед на началника на Регионалния инспекторат по образованието Дарина Димитрова след първия етап на класирането. Причината е недостатъчният брой приети ученици съгласно норматива за минимален брой.

Така през следващата учебна година няма да има клас с профил „Чуждоезиков” в Езиковата гимназия и профил „Електронна търговия” в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама