Нелегална оръжейница разбиха в Казанлъшко

08:08, 12 юли 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегална работилница за производство на незаконно оръжие в казанлъшко село е разкрита при спецакция на канлъшки и старозагорски криминалисти снощи, съобщиха от полицията. Петима мъже са задържани при сделка за продажба на незаконно оръжие.

В хода на операцията, непосредствено след извършена сделка по продажба на незаконно оръжие, са задържани лицата К. К. на 47 г. от казанлъшкото село Горно Черковище, Р. Т., на 55 г. от Казанлък, Ю. Е, на 51 г., турски гражданини със статут на продължително пребиваващ у нас, С. С. , на 25 г. и И. С., на 51 г., от Стара Загора.

При извършено претърсване в лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от С. С., е намерен и иззет пистолет “Макаров”, кал. 9х18 мм., без идентификационен номер, с  резба на цевта, пълнител за него и 1  шумозаглушител.

Още еди пистолет „Макаров” със същите параметри и шумозаглущител е иззет при обск лек автомобил  “Тойота Рав 4”, управляван от К. К., у когото при лично претърсване са намерени и 980 лв.

От апартамент в Казанлък обитаван от К. К., са намерени и иззети 96 бр. боеприпаси за пистолет  “Макаров”, кал. 9х18 мм.

Във вила обитавана от  Р. Т., в землището на с. Горно Черковище, е намерен 1 бр. пистолет марка “BLOW MINI MOD 2000”, кал. 8 мм. В съседната вила пък полицаите открили работилница, с намиращи се в нея настолна бормашина, ъглошлайф, мини фреза, шмиргел и множество металообработващи инструменти и детайли и е свързана със захранващ кабел за електрически ток с вилата, обитавана от Р. Т.  Намерени са и са иззети: 13 бр. цеви, различни по калибър и дължина, 1 бр. огнепроводен шнур, с дължина 143 см., 4 бр. боеприпаси калибър 9х18 мм., 1 бр. боеприпас, кал. 5х45 мм., 3 бр. възвратни пружини, 10 бр. кръгли гумени шайби с отвор в средата.

Петимата са задържани за срок до 24 часа. Срещу Ю. Е., К. К. и Р. Т. са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс за държане на незаконно оръжие.

Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава, уточниха от полицията.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама